ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ "ο ύμνος στο Φως"

Ελληνικό Αλφάβητο: Ένας ύμνος στο Φως!


 


Μ' αρέσει η ιδέα ότι τίποτα δεν είναι τυχαίο! Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος ότι ευσταθεί αλλά τουλάχιστον με την ελληνική γλώσσα και το αλφάβητο οι εκδοχές μοιάζουν πιστευτές.
Μία εξ' αυτών ορίζει ότι τα γράμματα δεν έχουν τυχαία συνάρτηση και "πλήρη" ονομασία. Αν τα βάλεις στη σειρά και τα ερμηνεύσεις συνθέτουν μία όμορφη προσευχή, έναν ύμνο στο Φως και στην Ψυχή.
Η γνωστή μας εκφώνηση:

ΑΛΦΑ-ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ-ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ-ΣΤΙΓΜΑ(επιβάλλεται)
ΖΗΤΑ-ΗΤΑ-ΘΗΤΑ-ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ-ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ-ΝΙ-ΞΙ-
ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ-ΡΟ-ΣΙΓΜΑ-ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ-ΦΙ-
ΧΙ-ΨΙ-ΩΜΕΓΑ.

Αποκωδικοποιώντας την γνωστή αυτή διάταξη, που έγινε σύμφωνα με τις αρχές της Ερμητικής φιλοσοφίας, έχουμε τα ακόλουθα:

ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ, (Α)ΜΑ ΔΕ (Ε)Λ ΤΑ ΕΨ ΙΛΩΝ, ΣΤ(Η)
ΙΓΜΑ, ΖΗ ΤΑ, Η ΤΑ, ΘΗ ΤΑ ΙΩΤΑ ΚΑ ΠΑΛΑΜ, ΔΑ,
ΜΗ ΝΥΞ Η, Ο ΜΙΚΡΟΝ, ΠΥΡΟΣ ΙΓΜΑ ΤΑΦΥ (Ε)Ψ ΙΛΩΝ,
ΦΥ ΨΥΧΗ Ο ΜΕΓΑ.

Εν συνεχεία, με λίγη "φαντασία" και προσθέτοντας ρήματα όπου είναι αναγκαίο, προκύπτει το εξής:

ΑΛ ΦΑ, ΒΗ ΤΑ ΓΑ!
ΑΜΑ ΔΕ ΕΛ ΤΑ ΕΨΙΛΩΝ,
ΣΤΗ ΙΓΜΑ ΚΑΤΑ ΠΑΛΛΑΝ ΔΑ
(ΙΝΑ) ΜΗ ΝΥΞΗ, Ο ΜΙΚΡΟΝ (ΕΣΤΙ)
ΠΥΡΟΣ (ΔΕ)
ΙΓΜΑ ΤΑΦΗ ΕΨΙΛΩΝ, ΦΥ(ΟΙ) ΨΥΧΗ,
Ο ΜΕΓΑ (ΕΣΤΙ).

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ:

Αλ=Ο νοητός ήλιος
Φα-ος=Το φως
Βη=προστακτική του ρήματος βαίνω (βαδίζω, έρχομαι)
Τα=Δοτική άρθρου δωρικού τύπου τη, εις την
Γα=Γη (δωρικός τύπος)
Aμα=(επιρρ.) συγχρόνως
Έλ= ο ορατός Ήλιος, ο Ερχόμενος
Έψ=ρήμα έψομαι, εψ-ημένος, ψημένος.
Ιλών=Ιλύς (ουσιαστικό), λάσπη, πηλός
Στή=προστακτική ρήματος ίστημι.
Ίγμα=καταστάλαγμα, απόσταγμα.
Ζή=προστακτική ρήματος ζω
Η=υποτακτική ρήματος ειμί, είμαι
Θη=προστακτική ρήματος θέτω.
Ιώτα=τα ίωγα, τα Εγώ
Παλάν=Ρήμα πάλλω (δονούμαι, περιστρέφομαι)
επίθετο παλλάς-πάλλουσι,περιστρεφόμενη
Δά=άλλος τύπος της Γα, Γης
Δημήτηρ, Δήμητρα=Μητέρα γη).
Νύξ=νύκτα.
Ο=το οποίο, που
Φυ(οι)=ευκτική ρήματος φύω (φυτρώνω, αναπτύσσομαι).
Ψυχή
Ω Μέγα
κ.λ.π.

Τελικό αποτέλεσμα:

Νοητέ Ήλιε, εσύ που είσαι το φως, έλα στη γη. Και εσύ Ορατέ Ήλιε, ρίξε τις ακτίνες σου στην λάσπη (πυλός) που ψήνεται (που βρίσκεται σε κατάσταση αναβρασμού).
Κι ας γίνει ένα καταστάλαγμα (μία ξηρά) για να μπορέσουμε εμείς να ζήσουμε, να υπάρξουμε και να σταθούμε πάνω στη γη. Ας μην επικρατήσει το σκότος, που είναι το μικρόν (η συρρίκνωσή μας) και κινδυνεύσει να ταφεί (να σβήσει, να χαθεί) το καταστάλαγμα του πυρός μέσα στην αναβράζουσα λάσπη και ας αναπτυχθεί τελικά η ψυχή, που είναι το μέγιστο (η απεραντοσύνη μας), το σημαντικότερο όλων! Ο Μυστικός Κώδικας του Ελληνικού Αλφαβήτου


Μια εργασία , που αφορά το Ελληνικό αλφάβητο και τον αριθμολογικό συσχετισμό με κρυφά περάσματα και νοήματα.


Η προέλευση του ελληνικού αλφαβήτου αποτελεί μια από τις πλέον διαχρονικές διαμάχες που διαδραματίζεται από τα κλασσικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας με αμείωτη ένταση, στις οποίες κατά καιρούς εξυπηρετούνται πολιτικές, εθνικές, θρησκευτικές, προσωπικές και άλλες σκοπιμότητες. Ερευνητές και ακαδημαϊκοί αντιπαλεύουν με τα πνευματικά σπαθιά τους, προς επικράτηση και κυριαρχία, με θύτη και συνεπακόλουθο θύμα την ίδια την ελληνική γλώσσα.


Η παρούσα μελέτη, αν μπορώ να την ονομάσω έτσι, δεν έχει σκοπό να εμπλακεί στο παιχνίδι των εντυπωσιασμών, ούτε και να πάρει το μέρος οποιασδήποτε τάσης, από τις πολλές που διεκδικούν την - κρίσιμης σημασίας για συγκεκριμένους κύκλους - πατρότητα του ελληνικού αλφαβήτου. Η γλυκιά έλξη του μυστηρίου, η γνώση και η επίγνωση είναι τα αγνά κίνητρα που σπρώχνουν το παιδί μέσα μας σε ατέλειωτες αναζητήσεις στις αχαρτογράφητες χώρες του μυαλού, ξεκλειδώνοντας με ενθουσιασμό κόσμους μέσα σε κόσμους… Μιας και τα επίσημα "ιστορικά" ντοκουμέντα και οι αναφορές, ποικίλουν, αντιφάσκουν ή έχουν παραποιηθεί, θα ξεκινήσουμε να διασχίσουμε την πύλη ενός αρχέγονου μαθηματικού μυστηρίου και θα γνωρίσουμε την πανέμορφη μυστική χώρα της αριθμολογίας, έχοντας ως πυξίδα την διαίσθησή μας και τον υποθετικό σύνδεσμο Εάν.

Αρχίζουμε λοιπόν την περιπλάνησή μας διασχίζοντας τους γοητευτικούς δρόμους της χώρας της αριθμολογίας, με τη σκέψη μας στραμμένη στην αντιστοιχία γραμμάτων - αριθμών, όταν ξαφνικά, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με ένα παράξενο δίλημμα, το οποίο πηγάζει από την ανωμαλία που διακρίνει την αντιστοιχία γραμμάτων - αριθμών όπως παρουσιάζεται στον ακόλουθο πίνακα:


Α = 1 Ι = 1 0 Ρ = 1 00 Α + Ι + Ρ = 111
Β = 2 Κ = 2 0 Σ = 2 00 Β + Κ + Σ = 222
Γ = 3 Λ = 3 0 T = 3 00 Γ + Λ + Τ = 333
Δ = 4 Μ = 4 0 Y = 4 00
Δ + Μ + Υ = 444
Ε = 5
Ν = 5 0
Φ = 5 00
Ε + Ν + Φ = 555
ς = 6
Ξ = 6 0
Χ = 6 00
ς + Ξ + Χ = 666
Ζ = 7
Ο = 7 0
Ψ = 7 00
Ζ + Ο + Ψ = 777
Η = 8
Π = 8 0
Ω = 8 00
Η + Π + Ω = 888
Θ = 9
Q = 9 0
# = 9 00
Θ + Q + # = 999
+ = 45 + = 450 + = 4500 45 + 450 + 4500 = 4995


1 σχόλιο:

 1. ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΑΣ
  ΣΥΜΦΩΝΩΣ ΤΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΤΗΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΛΦΑΒΗΤΟΥ ,ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΥ ΕΡΕΥΝΟΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΜΕ ΑΥΤΟ ΕΡΜΗΝΕΙΑ,ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΩΣ ΚΑΝΩΝ ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΛΕΚΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ ΤΕ ΚΑΙ ΩΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΝΝΟΟΥΜΕΝΩΝ ΛΕΞΕΩΝ ΟΠΩΣ ΤΟ Σ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΥΡΟΣ ΑΛΛΑ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΓΜΑ ΑΡΑ ΝΟΗΜΑΤΙΚΩΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΥΡΟΣ ΣΙΓΜΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Σ.
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΘΗΝΑ
  ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ(Α) ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ(Θ) ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ(Η) —ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΑ ΕΓΩ ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ — ΧΩΡΙΣ ΝΥΞ—– ΜΗ ΝΥΞ (Ν) Ο ΜΙΚΡΟΝ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣ ΣΙΓΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΜΕΣΑ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ —– ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ(Α)
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΔΙΑΣ
  Ο ΔΕ ΕΛΛΑΣ ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕ ΤΟ Ε ΨΙΛΟΝ (Δ) ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΩ (Ι) ΣΤΟΝ ΑΛΦΑ ΩΣ ΠΥΡΟΣΙΓΜΑ.(Σ)
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΦΑΒΗΤΟ :
  ΑΛΦΑ -ΒΗΤΑ-ΓΑΜΑ -ΔΕΛΤΑ-ΕΨΙΛΟΝ -ΣΤΙΓΜΑ-ΖΗΤΑ -ΗΤΑ-ΘΗΤΑ -ΙΩΤΑ-ΚΑΠΠΑ -ΛΑΜΒΔΑ-ΜΙ -ΝΙ-ΞΙ -ΟΜΙΚΡΟΝ-ΠΙ -ΡΟ-ΣΙΓΜΑ -ΤΑΥ-ΥΨΙΛΟΝ -ΦΙ-ΧΙ -ΨΙ-ΩΜΕΓΑ
  Ω ΑΛΦΑ(Ν)
  ———–ΤΟ ΦΩΣ ΧΩΡΙΣ ,ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑ (ΤΟ ΑΚΤΙΣΤΟ ΦΩΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΚΛΥΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ, ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΥΡ ΠΕΡΙΚΛΥΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΜΑΣ: Α ΣΤΕΡΗΤΙΚΟ +ΛΑ=ΠΕΤΡΑ +ΦΩΣ =ΦΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΗΣ ΛΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ ΜΑΣ .ΑΛΦΑΣ ΑΛΦΑΔΟΣ ΑΛΦΑΔΙ ΑΛΦΑΔΑ ΑΛΦΑ(Ν))— ———-
  ΒΑΔΙΖΕ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΣΟΥ (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΒΑΔΙΖΕ ΚΑΙ ΕΣΥ ) Ω ΕΛΛΑ(Ν) ΜΕ ΤΟ Ε ΨΙΛΟΝ
  ——ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΔΑΣΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΣ-ΕΝΟΣ ΤΗΣ ΛΑΣ ,ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΨΙΛΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΛΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΟΡΦΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΣ ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΔΑΣΕΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΛΛΑΣ ΜΕ ΨΙΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΝ ΠΟΥ ΠΑΛΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΡΗΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΜΕΣΑ +ΛΑ : Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ .ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΙ ΕΛΛΑΔΑ ΕΛΛΑ(Ν)—-
  ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ ,
  NA EINAI
  ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΟΥΝ ΤΑ ΕΓΩ
  ΩΣΤΕ ΠΑΛΛΟΜΕΝΑ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΝΥΧΤΑ ,ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΙΚΡΟΝ ,ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ,
  —-ΝΑ ΣΒΥΣΕΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΝΟΥ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΑΝΘΡΩΠΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ—–
  ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΥΨΗΛΟΝ
  (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΛΑΓΜΑ ΤΟΥ ΠΥΡΟΣ ,ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ Ο ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ )
  ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΠΤΥΧΘΕΙ Η ΨΥΧΗ
  ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑ ΠΡΑΓΜΑ
  (ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ)
  ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΑΡΙΘΜΗΣΗ:
  1 (εν), 2 (δυω), 3 (τρια-εκ του θροια που ειναι εκ του θρους ,που ειναι το θρόισμα και μεταφορικα η συνομιλια των γενεων,ητοι τα παιδια μου ), 4 ( τεσσαρες ητοι με τις ευχες ), 5 (πεντε), 6 (εξ), 7 (επτα), 8 (οκτω), 9 (εννεα), 10 (δεκα).
  «εν δυω τρια (θροια εκ του θρους, ητοι τα παιδια μου) τας αρας(με τις ευχες μου) πεμπομενες εκ σεπτα οκτω (πλατωνικο οκταεδρο βαθμολογηκης καταταξης ορθοτητος απο το 10 εως το -10, που ειναι ιερη,σεπτή ), εν ναιει τε εκας—που βρισκεται μεσα τους αλλα και μακρυα τους ».
  ΤΟ ΕΙΚΟΣΙ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΙΚΩΣ ΕΙ ΑΡΑ ΟΛΗ Η ΑΡΙΘΜΗΣΗ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΕΙΚΩΣ ΕΙ
  1 (εν), 2 (δυω), 3 (τρια-εκ του θροια που ειναι εκ του θρους ,που ειναι το θρόισμα και μεταφορικα η συνομιλια των γενεων,ητοι τα παιδια μου ), 4 ( τεσσαρες ητοι με τις ευχες ), 5 (πεντε), 6 (εξ), 7 (επτα), 8 (οκτω), 9 (εννεα), 10 (δεκα).
  «εν δυω τρια (θροια εκ του θρους, ητοι τα παιδια μου) τας αρας(με τις ευχες μου) πεμπομενες εκ σεπτα οκτω (πλατωνικο οκταεδρο βαθμολογηκης καταταξης ορθοτητος απο το 10 εως το -10, που ειναι ιερη,σεπτή ), εν ναιει τε εκας—που βρισκεται μεσα τους αλλα και μακρυα τους »

  ΑπάντησηΔιαγραφή