ΛΙΛΙΘ "η καταδικασμένη"

ΛΙΛΙΘ





Λίγοι γνωρίζουμε μέσα από την βίβλο την Λίλιθ την πρώτη γυναίκα του Αδάμ πριν από την Εύα!!!

Σας παρουσιάζουμε τον σχετικό μύθο, όμως στην συνέχεια θα εκπλαγείτε γιατί θα σας αποκαλύψουμε όλη την αλήθεια για το ποιος είναι τελικά στην πραγματικότητα ο "ΑΔΑΜ" , η "ΛΙΛΙΘ" και  η "ΕΥΑ" και θα ξεχάσετε αυτά που μέχρι τώρα πιστεύατε για τους πρωτόπλαστους και τον Διάβολο....

ΠΟΙΑ ΗΤΑΝ ΛΟΙΠΟΝ Η ΛΙΛΙΘ ΓΝΩΣΤΗ ΚΑΙ ΩΣ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΗΝΗ??

Αν κάποιος ερωτηθεί σήμερα, ακόμη και ο πιο αδαής, «ποιοι ήταν οι πρωτόπλαστοι;», κατά 99% θα δώσει την απάντηση: Ο Αδάμ και η Εύα…
Είναι όμως έτσι;
Ισχύει δηλαδή κάτι τέτοιο, μπορούμε να δεχθούμε την θεόπνευστη «αλήθεια» τής Βίβλου;

Μια από τις άγνωστες, στον πολύ κόσμο, πτυχές τής Παλαιάς Διαθήκης (και κατ’ επέκταση, της Αγίας Γραφής για τον χριστιανικό κόσμο), είναι η παρουσία τής Λίλιθ.
 Μιας παρουσίας, στην οποία αποφεύγουν επιμελώς ν’ αναφέρονται τόσο οι Εβραίοι ραβίνοι, όσο και οι Ιουδαιοχριστιανοί απολογητές.

Σύμφωνα με τα «απόκρυφα» τής Βίβλου, η γυναίκα που κλήθηκε να παίξει τον ρόλο τής συντρόφου τού Αδάμ, δεν ήταν η Εύα, αλλά ένα άλλο πρόσωπο: Η Λίλιθ. Σύμφωνα με την ερμηνεία, ο Θεός δημιούργησε ταυτόχρονα τον Αδάμ και την Λίλιθ από χώμα. Η Λιλίθ λοιπόν αρνήθηκε να παραδοθεί σ’ αυτόν σεξουαλικά και επαναστάτησε, γιατί δεν δέχτηκε να είναι σε κατώτερη θέση. Ήθελε να είναι ισότιμη, γι’ αυτό και κυνηγήθηκε από τη Γη του Παραδείσου, εξορίστηκε στην Ερυθρά Θάλασσα, και αντικαταστάθηκε από την Εύα . Η Λίλιθ που δεν ήταν διατεθειμένη να υποταχθεί απέναντι στον Αδάμ προσπαθήσει να τον πείσει, ενάντια στις βουλές τού Θεού, πως η ερωτική πράξη, δεν γίνεται μόνο για…αναπαραγωγικούς σκοπούς… Ο Αδάμ προσπάθησε να την καθυποτάξει, αλλά μάταια. Η Λίλιθ προχωρεί στο μέγιστο αμάρτημα και προφέρει το απαγορευμένο όνομα τού Θεού: Γιαχβέ. Ο Θεός όμως που δεν είναι διατεθειμένος να δεχθεί τέτοιες ιδέες, οδηγεί τελικώς την Λίλιθ σε έξωση από τον Παράδεισο, η οποία καταλήγει στην αγκαλιά τού…Διαβόλου. Ο Θεός, στην συνέχεια, αφού προηγουμένως έχει αποτύχει ν’ «αλλάξει μυαλά» στην ατίθαση Λίλιθ, ικανοποιεί την επιθυμία τού Αδάμ που βίωνε πλέον την μοναξιά και δημιουργεί από τα πλευρά του, μία πιο λογική και υποτακτική γυναίκα: Την Εύα.
Ως φαίνεται, οι ραβίνοι κάπου εδώ εκτέθηκαν μιας και είναι εμφανές ότι αλλοίωσαν τις «ιερές» γραφές στην προσπάθειά τους να εξαφανίσουν την Λιλίθ από τα κείμενα....

Συνεπώς, αν ο Αδάμ ήταν ο πρώτος άνθρωπος που έπλασε ο Θεός η Λίλιθ ήταν η δεύτερη και η Εύα η τρίτη

ΟΜΟΙΟΤΗΤΕΣ ΜΥΘΩΝ

Κατά τον αρχαιοελληνικό μύθο ( προγενέστερο του εβραϊκού ) υπάρχει η ιστορία της Λάμιας, της όμορφης βασίλισσας της Λιβύης που αγαπήθηκε από το Δία. Ένα παιδί γεννήθηκε την ένωσή τους. Η ζηλότυπη Ήρα από το θυμό της έκλεψε το νήπιο. Θρηνώντας η Λάμια αποσύρθηκε σε μια σπηλιά κοντά στη θάλασσα. Ο χρόνος πέρασε και η Λάμια, άσχημη πια, άρχισε να περιπλανιέται μέσα στη νύχτα, κλέβοντας και τρώγοντας τα νεογέννητα μωρά. Σιγά-σιγά οι προτιμήσεις της επεκτάθηκαν στην αποπλάνηση των νεαρών ανδρών, που τους σκότωνε είτε κάνοντάς τους έρωτα μέχρις ότου πέθαιναν, ή πίνοντας το αίμα τους. Το εντυπωσιακό εδώ είναι ότι παρόλο που μπορούσε να κρατήσει την όμορφη όψη της, πάντα επέστρεφε στην ασχήμια της. Σε μια από τις μορφές στην οποία μας είναι γνωστή, το χαμηλότερο μισό του σώματός της είναι ερπετοειδές και είχε φτερά.

Στον εβραϊκό μύθο που αφορά την Λίλιθ, όταν εκείνη αρνήθηκε την υπακοή στον Αδάμ, έβγαλε φτερά και πέταξε μακριά του. Οι άγγελοι βρήκαν την κρυψώνα της  και της είπαν ότι η τιμωρία της για την απομάκρυνσή της από τον Αδάμ ήταν πως θα πέθαιναν όλα τα παιδιά της. Βαθιά παραδομένη στη θλίψη, η Λίλιθ θέλησε να πεθάνει. Συγκινημένοι οι άγγελοι της έδωσαν πλήρη δικαιοδοσία πάνω στη ζωή των νεογνών, για την πρώτη εβδομάδα από γέννησή τους. Σε πιο πρόσφατους χρόνους συναντάμε ξόρκια που αναφέρουν τη Λίλιθ με το όνομά της, για να την κρατήσουν μακριά από τα παιδιά. Ιδιαίτερη προσοχή λαμβάνεται έτσι ώστε να αποδοθεί το μωρό στη φύλαξη των αγγέλων, ώστε να προστατευθεί από τη ζηλοτυπία και της θλίψη της Λίλιθ για τα χαμένα παιδιά της. Η Λίλιθ έγινε αργότερα η σύζυγος, η υποτιθέμενη σύζυγος του Διαβόλου, ο οποίος περιγράφεται επίσης συχνά ως φίδι. Τα παιδιά της ένωσής τους έζησαν και έγιναν γνωστά ως δαίμονες. Να σημειώσουμε εδώ πως και η Λίλιθ επίσης παραπλανούσε τους νεαρούς άνδρες και τους σκότωνε.

Τόσο η Λάμια όσο και η Λίλιθ έχουν μια ισχυρή σχέση με το φίδι και το κακό. Σε μια από τις μεταφράσεις της Βίβλου, συγκεκριμένα τη Vulgata, η μετάφραση του ονόματος Λίλιθ είναι Λάμια. Η λέξη Λίλιθ σημαίνει επίσης κουκουβάγια που βγάζει οξύ και διαπεραστικό ήχο και φάσμα ή φάντασμα. Η Λάμια και η Λίλιθ αποπλανούσαν και οι δύο τα αρσενικά θύματά τους και τα οδηγούσαν στο θάνατο. Η Ιστάρ, η μεσοποταμιακή θεά της γονιμότητας, σκότωσε τους εραστές της με τον ίδιο τρόπο. Στην ίδια μακρινή αρχαιότητα η Λάμια και ο Λάμος ήταν παιδιά του Ποσειδώνα που λατρεύτηκαν ως θεοί και υποβιβάστηκαν στη θέση δαιμόνων, όταν ο Δίας πήρε την εξουσία.

Όμως επειδή όλοι οι μύθοι "κρύβουν" κατά βάθος αλήθειες όπως έχουμε προαναφέρει σε άλλο άρθρο και μέσα από αυτούς μαθαίνουμε τα μυστικά των προγόνων μας έτσι κι ο μύθος των πρωτόπλαστων κρύβει την αλήθεια που σας αποκαλύπτουμε παρακάτω...

Μέσα από πάρα πολύ ψάξιμο σε αρχαίες γραφές μύθους και ιστορίες που έχουν περάσει στα ψιλά γράμματα της ιστορίας μας καταλήξαμε στο συμπέρασμα :

γίνετε επεξεργασία.....σύντομα θα γίνει ανάρτηση...


 Παρακολουθήστε ένα πολύ ενημερωτικό ντοκιμαντέρ της ΕΤ-1 και τα συμπεράσματα δικά σας.....

 

ΛΙΛΙΘ










3 σχόλια:

  1. γίνετΑΙ επεξεργασία... να μην κάνουμε τέτοια λάθη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😅😇😇

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κ η ανάρτηση θα γιγίν στην δεγτερατ παρουσία γιατί τα ψεματα εξαντλήθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή